Често задавани въпроси

Усеща ли се болка по време на тренировка?

Не. Тренировките с уреда XBODY са напълно безболезнени и безвредни. Мускулните контракции са аналогични на изпълняване на упражнения с дъмбели. В зависимост от Вашата спортна форма натоварването може да предизвика мускулна треска. Благодарение на новото поколение използвани технологии се елиминират всякакви неприятни усещания по време на тренировката. Иновативно изработените електроди омекотяват провеждането на електрическите импулси, като осугуряват равномерно въздействие върху цялата мускулатура. Специалната кройка прави тренировъчния костюм максимално удобен, прилепвайки елегантно по вашето тяло.

Мога ли да получа токов удар по време на тренировка?

Не. Възможността да получите токов удар е нулева. Уредът XBODY използва технологии и методи, прилагани в медицинската рехабилитация, като безопасността на уреда е напълно гарантирана.

Изпълняват ли се динамични упражнения по време на тренировката?

Да. Натоварването е много по ефективно, когото се включват динамични упражнения в сравнение с изпълнението само на статични.

Мога ли да се храня непосредствено преди тренировка?

Не. По време на интензивно мускулно натоварване храносмилането силно се затруднява. В същото време тялото се нуждае от енергия по време на тренировката затова препоръчваме дозирано хранене до 60 мин преди процедурата с XBODY.

Какво облекло ми е необходимо, за да тренирам?

Облеклото се получава на място в Клуба, където тренирате. Включва памучен клин и тениска. При желание от ваша страна бихте могли да закупите екип и за лично ползване. За предотвърдяване на дехидратция на тялото е препоръчително приемането на течности по време на тренировка. Интензивната тренировка води до обилно изпотяване, ето защо Ви препоръчваме да носите хавлиена кърпа.

Достатъчни ли са три тренировки по 20 минути седмично?

Да. Три тренировки седмично са напълно достатъчни, за да постигнете впечетляващи резултати в кратки срокове.

Може ли да тренирам XBODY всеки ден?

Не. За да постигнете оптимален ефект от тренировките е необходимо да спазвате интервал от 48 часа между съответните занимания.

Каква е разликата между XBODY и другите ЕМС уреди?

XBODY e най-модерния ЕМС уред. За разлика от другите тренажори електродите провеждат електро импулсите с цялата си повърхност, което гарантира постоянно интензивно натоварване на мускулите. Плътно прилепналия по тялото костюм осигурява оптимален контакт с електродите.X body е уникален и със своя интерфейс, който дава възможност за персонализрани тренировъчни прогарами.

Мога ли да получа мускулна треска?

Да. За разлика от стандартните упражнения, изпълнявани в фитнес залите, тренировките с XBODY активират извънредно голям брой мускулни влакна на разположените в дълбочина мускулни слоеве. За да се предпазите от   мускулната треска е препоръчително да се изпълняват разтягащи упражнения след тренировка.

Може ли да се променя честотата и силата на електро импулсите по време тренировка?

Да. Това е едно от важните предимства на тренировките с уреда Xbody. Треньорът може да променя силата и честотата на импулсите в зависимост от вашето моментно физическо състояние. По този начин се постига оптимален ефект при всяка тренировка.

Има ли програма за изгаряне на мазнини и намаляване на телесното тегло?

Да. Резултатите от тренировките с XBODY са по-бързи и по-ефективни в комбинация с подходящ хранителен режим или диета. ЕМС методът води не само до намляване на теглото, но има и силно изразен антицелулитен ефект.

Възможно ли е да се направи масаж с уреда XBODY?

Да. Уредът има специална програма за масаж, която възстановява напълно изтощената мускулатура. Тази програма е подходяща за предпазването от мускулни крампи и има силно изразен антицелулитен ефект.

Може ли да се практикуват ЕМС тренировки по време на бременност?

Не. Електро импулсите могат да увредят плода. В периода след раждане XBODY e идеално средство за възстановяване на организма и стягане мускулите на тялото.

Колко време е необходимо, за да се постигнат резултати?

В комбинация с ефективен хранителен режим само след 10 тренировки ще постигнете видими резултати и ще почуствате своето тяло по нов впечатляващ начин.

Може ли да се използва XBODY за рехабилитация?

Да. XBODY е основно средство за възстановяване и рехабилитация. Поради лисата на допълнително натоварване върху ставите в сравнение с тренировките с тежести ЕМС се прилага успешно след прекарни травми и опреции.